Musica4Kids Meerkerk 2021

Jongens en meisjes! Er staat weer een nieuw project klaar! Met zang en toneel vertellen we het verhaal van de geboorte van Jezus vanuit een nieuw thema Jozef van Nazareth!

Repetities op woensdag

De zoektocht naar Jozef en Maria, de herders, de engelen, de wijzen uit het Oosten, de bode van de keizer, de herbergiers en de dorpelingen is geopend! Ze spelen allemaal mee in het nieuwe verhaal. De repetities starten op woensdag 6 oktober 2021 gelijk uit school (omstreeks 14.20 uur tot 15.30 uur) in de Ichtuskerk in Meerkerk.

Kom jij stralen op het podium?

Ben je tussen de 4 en de 12 jaar? Woon jij in Meerkerk of ergens anders in de omgeving…? en heb je gewoon zin om te zingen en een beetje te acteren met een heleboel andere jongens en meisjes? Doe dan mee met het nieuwe KerstProject!  Meld je snel aan via het contactformulier op deze pagina!

Project Kerstliedjes 2021 zal toewerken naar de uitvoering van een kerstspel. Samenzang en liedjes van de kinderen zullen worden afgewisseld met spontaan toneel waarin ook het publiek rol speelt!

Jozef van Nazareth

“Ik ben Jozef timmerman! Niet zo rijk en niet zo machtig, maar met handen sterk en krachtig! In ons dorpje Nazareth is het héél gezellig!”

Daar komt zijn liefste Maria aangesneld. Ze gaan bijna trouwen moet je weten. Ze straalt! Wat zegt ze daar? Wat? Jozef begrijp er niets van.. kindje…, engel…, Gods eigen Zoon…?! Een baby? Krijgt zijn liefste Maria een baby?

Jozef krabt nog eens achter zijn oren.. Wat is diiiiiit? 

O nee, hoe zal dat verder gaan? Hoe gaan Jozef en Maria dat aanpakken, wat zegt de engel nog meer en waarom wordt de baby eigenlijk in Bethlehem geboren?

kleine instrumenten

Tijdens de repetitie maken we gebruik van kleine instrumenten. Je leert spelen op een klokkenspel of  we begeleiden onszelf met andere kleine muziekinstrumenten, zoals boomwhackers en bellen. Meerstemmig zingen is een leuke uitdaging met de oudere kinderen!

Uitvoering

DV Zaterdag 11 december 2021

De uitvoering van het kerstspel “Jozef van Nazareth” zal plaatsvinden op zaterdagavond 11 december 2021. Aanvang 19.15 uur in de Ichtuskerk in Meerkerk. Er zal ook op een later tijdstip bekend worden hoe we deze avond fysiek organiseren.

Wat kost het project?

Het project kost €35 per deelnemer.