Dirigent

Koordirectie

Carine Schutte-Timmer (1977)

heeft juni 2013 de Meerjarige Dirigenten Opleiding in Utrecht cum laude afgerond bij Matthijs Overmars en Hans Noyens.

Een jaar van verdiepingslessen volgden in 2014 en 2017/2018 bij Wilko Brouwers en Michel de Korte, waarin interpretatie, directie- en repetitietechniek verfijnd werden aan de hand van diverse klassieke a capella werken.

In 2019/2020 gestart met de Opleiding Dirigent Licht Vocaal van BALK bij Tijs Krammer, Hans vd Brand en Marieke Snijders.

Kurt Thomas Cursus

Zowel in 2012 als in 2016 deelgenomen aan de negen dagen durende internationale zomercursus Kurt Thomas van de HKU Utrechts Conservatorium. In 2012 het genre ‘licht klassiek en close harmony’ gevolgd bij Fokko Oldenhuis, Servaas Schreuders en Harrolt Lenselink. Tijdens de 50e editite van de Kurt Thomas Cursus in 2016 gewerkt met koor, solist en klein strijkensemble aan Messiah van Händel (bij Rob Vermeulen), recitatieven van Bach (bij Louis Buskens) en Divertimento in D van Mozart (bij Mikhail Zemtsjov).

Basiscursus kinderkoorleiding

Bij de Academy of Vocal Arts in Den haag de Basiscursus kinderkoorleiding gevolgd (2013) en les gekregen van Sylvère van Lieshout en Marijke van Klaveren vanuit hun visie op koorscholing, kinderstem en repertoire.

Koorregie en Podiumpresentatie

In de overtuiging dat zingen in verbinding staat met beleving van binnenuit – en –
een beweging of presentatie dat kan benadrukken –

in het najaar van 2016 een individueel traject “Leren Regisseren” gewandeld met
Bianca van Dreumel – koorregisseur en sprekerscoach.

Zangles

ontvangen van zangcoach Ellen van der Ham (Ridderkerk). In de Basiscursus Koordirectie lessen stemvorming gekregen van Esther Putter en in de Meerjarige Dirigenten Opleiding (MDO) lessen stem- en koorvorming van Natascha Morsink.

Masterclass

Diverse lessen gevolgd, zoals Podiumpresentatie (Meta Stevens) – Improvisatie (Claudia Rumonder) – Dirigeertechniek (Jos van der Sijde) De stem visie volgens Michel de Korte – Arrangementen en stijlen stemgebruik in lichte muziek (ChristophMac-Carty)